گروه اجتماعی: پخت نذری هر ساله در ماههای محرم و صفر در ایران و دیگر کشورهای اسلامی رواج دارد. برخی نان و پنیر و سبزی و برخی چندین گاو و گوسفند را نذر میکنند و شاید به جرأت بتوان گفت در ایران میلیونها و میلیاردها تومان هزینه این مهم میشود.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، نذر از موارد تغییر احوال انسان است و به عبارتی نوعی از انواع دعا، تضرع و تذلل به درگاه خدای بزرگ است. تجربه ثابت کرده بهواسطه نذر، بسیاری از مردم به مرادشان رسیدهاند و نیازهایشان برآورده شده است.
در آیه ۷ سوره انسان خداوند به صراحت به موضوع نذر اشاره دارد؛ «یُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَیَخَافُونَ یَوْمًا کَانَ شَرُّهُ مُسْتَطِیرًا؛ [همان بندگانى که] به نذر خود وفا مىکردند و از روزى که گزند آن فراگیرنده است مىترسیدند».
دادن اطعام و نذری در چندصد سال پیش شیوه شیعیان برای مقابله با ستمهای امویه و بنیعباس بوده ودر حقیقت برای حفظ هویت شیعیان صورت میگرفت. در عزاداریهای محرم برخی از ارامنه و زرتشتیان به حضرت ابوالفضل(ع) و اباعبدالله الحسین(ع) ارادت ویژهای دارند و هر ساله از قند و چای هیئتهای مسلمان گرفته تا چند رأس گوسفند نذر میکنند و در این مراسم معنوی شرکت میکنند.
بیشتر این نذریها، طبخ غذا و پخش آن میان مردم و عزاداران امام حسین(ع) است، به علاوه توزیع غذا در دستهها و هیئتهای مذهبی در این ایام معمول است.
پخت نذری هر ساله در ماههای محرم و صفر در ایران و دیگر کشورهای اسلامی رواج دارد. برخی نان و پنیر و سبزی و برخی چندین گاو و گوسفند را نذر میکنند و شاید به جرات بتوان گفت در ایران میلیونها و میلیاردها تومان هزینه آن است.
سید ابوالقاسم موسوی، مسئول کانون مداحان شهرستان بهبهان، درباره پخت نذری و رسوم مربوط به آن در این شهرستان گفت: مهمترین نذری که به عنوان یک سنت همیشگی در برگزاری تکایا و عزاداریهای بهبهان مدنظراست به عنوان «مجمعگردان» شناخته میشود.
وی ادامه داد: «مجمع» به سینیهای بزرگی گفته میشود که زنان شهرستان همراه با آن در یکی از امامزادگان که البته آن امامزاده نیز خانم باشد حضور مییابند و با پارچههای سیاه آن مکان را آذین بسته و گهواره علیاصغر(ع) را نیز در آن مکان قرار میدادند.
گزارش کامل در ادامه نوشته