
بمناسبت پاسداشت میراث ناملموس کارگاه آموزشی پخت شیرینی قبیت در شوشتر برگزار شد.
.بمناسبت پاسداشت میراث ناملموس کارگاه آموزشی پخت شیرینی قبیت در شوشتر برگزار شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شوشتر اعلام کرد: بمناسبت پاسداشت میراث ناملموس و معرفی بخشی از آنها برنامه ایی تحت عنوان کارگاه آموزشی پخت شیرینی قبیت توسط اداره میراث فرهنگی شوشتر برگزار شد.
داود نجارآسیابانی در این باره گفت: یکی دیگر از کارگاه های آموزشی برپا شده پخت شیرینی قبیت در شوشتر بود که در محل خانه تاریخی مستوفی شوشتر برگزار گردید.
وی افزود: ثبت در حوزه میراث فرهنگی به دو بخش میراث ملموس و ناملموس تقسیم می شود و شیرینی قبیت از میراث ناملموسی است که در سال گذشته به شماره ۲۷۲۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است
ایشان خاطر نشان کرد: این شیرینی بعنوان یکی از محصولات و خوراکی های شوشتر است که در گذشته بعنوان وعده غذایی نیز مورد استفاده قرار می گرفته است.
از این رو اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شوشتر شرایطی را فراهم آورده تا بمنظور حمایت پاسدارانه از این میراثناملموس در برنامه ایی نشاط آور هم معرفی لازم صورت گرفته و هم شیوه های پخت آن برای عموم اطلاع رسانی و به نمایش گذشته شود.
وی در پایان گفت: امیدوار هستیم تا با برپایی چنین کارگاه های تخصصی هم معرفی بهتر و با جزئیات بیشتری از مواریث فرهنگی این مرز و بوم داشته باشیم ضمن اینکه مشوقی برای افزایش تقاضا و نهایتا افزایش میزان تولید و عرضه آن باشد که قطعا ارتقا سطح کمی تولید این مواریث شیوه ایی برای حفاظت از این آثار فاخر می باشد.
پ.ن:
حلوای قبیت یکی از شیرینیهای سنتی و محلی ایران است که در شهر شوشتر تولید میشود.
این حلوا برخلاف سایر حلواهای دیگر از رنگ سفید بهره گرفته و کشدار می باشد، حلوای قبیت در بین مردم محلی و همچنین در مناسبتها و جشنهای مختلف محبوب است و سرو می شود. این حلوا کشدار است (حلوا کشی شوشتری) طعم و عطر آن به این حلوا طعم ویژهای میدهد که می توان حتی در وعده صبحانه همراه با نان و یا خالی مصرف کرد و یا بعنوان میان وعده استفاده کنید. البته در شهر همدان نیز حلوایی مشابه با حلوا قبیت تهیه می شود که مواد اولیه آن کمی متفاوت از حلوا قبیت خوزستانی می باشد، این حلوا طبعی گرم دارد و می تواند یک غذای کامل برای مصرف کنندگان به خصوص کودکان می باشد.
حلوا قبیت را در گذشته به عنوان غذا مصرف میکردند و قدیمیها آن را با نان و روغن حیوانی میخوردند.
حلوا قبیت از ترکیب سفیده تخم مرغ و شکر و چوبک درست میشود.
با همکاری اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شوشتر و خانه رستوران مستوفی و پردیس سلمان و استادان برجسته صنایع غذایی سنتی شوشتر مراسم آئینی پخت حلوای قبیت در خانه تاریخی مستوفی شوشتر برگزار شد
در این آئین تاریخچه و طرز تهیه حلوای قبیت شوشتر بازگویی شد.
شیرینی قبیت از میراث ناملموسی است که در سال گذشته به شماره ۲۷۲۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.