
تهیه سوغات گمک در بخش سوسن شهرستان ایذه
تهیه سوغات گمک در بخش سوسن شهرستان ایذه
هر ساله پس از برداشت محصول برنج از سطح شالیزارهای بخش سوسن در شهرستان ایذه، برخی از اهالی اقدام به تهیه سوغات گمک از این محصول میکنند،سوغاتی منحصر به فرد که در طول سالهای اخیر به دلیل وجود مشکلات بی آبی و کم شدن محصول گندم در منطقه و سختی کار تهیه آن رو به فراموشی رفته است.
با عرضه دستپخت خوشمزه بانوان سوسنی، میتوان گَمک را درمیان دیگر تنقلات پرطرفدار بازار خشکبار، جای داد.
بانوان روستاهای بخش سوسن در شهرستان ایذه، پس از برداشت محصول برنج از شالیزارها، بااستفاده از شلتوکهای تازه، یک سوغاتی خوشمزه محلی به نام گمک را تولید میکنند.مهیا کردن گَمک که حاصل زحمت بسیار بانوان روستاست، به گفته خود آنها، تجربه و تخصص نیاز دارد.
این سوغاتی خوشمزه را همانگونه که نسلهای مختلف بخش سوسن به خوبی میشناسند و باوجود مهاجرت به شهرها، هنوزهم، برای خریدش راهی دیارشان میشوند، میتوان به عنوان یکی از تنقلات پرطرفدار، در بازار خشکبار شهرهای بزرگ استان خوزستان، به فروش رساند.
بانوان تولید کننده گَمک، ارائه تسهیلات برای تولید بیشتر این خشکبار محلی را، توجه به رونق یکی از ظرفیتهای اشتغالزایی در روستاهای سوسن، میدانند